4 snabba frågor till Susanne Bergh, Länsförsäkringar. Vad vill du föra fram på Internetdagarna?

Susanne Bergh, Länsförsäkringar, på Internetdagarna

Susanne Bergh, Länsförsäkringar, på Internetdagarna

Den 21 november arrangeras spåret Kickstarta er digitala transformation med målet att hjälpa dig som står i starten av er digitala transformation. Vi har bjudit in Susanne Bergh, Chef utveckling kundmöten och kanaler på Länsföräkringar, som kommer att bidra med sina erfarenheter och lärdomar.

Susanne, vad tänker du föra fram på Internetdagarna som är en framgångsfaktor i digital transformation?

– Insikt om den digitala transformationens totala påverkan på hela samhället och därmed hela företaget. Ingen är vaccinerad och det går fort. Högsta ledning måste på riktigt förstå och våga förändra.

Vilka är dina tre främsta tips avseende den förändringsledning som krävs för att genomföra bolagets digtiala transformation på bästa sätt?

– Bred och djup insikt på alla nivåer i företaget, modiga, tillitsfulla och förändringsbenägna ledare som bedriver ett coachande ledarskap samt självorganiserande och självlärande medarbetare.

Vilka quick wins har ni som bolag gjort i samband med er digitala transformation som du kan dela med dig av?

– Bara GÖR!! Släpp gamla utvecklingsstrukturer och sätt tydliga mål istället. Skapa förutsättningar för medarbetaren att själv leverera mot de uppsatta målen.

Vilka fallgropar tycker du man bör vara extra uppmärksam på; fallgropar man kanske har svårt att identifiera på förhand?

– Om man inte vågar göra annorlunda och vågar köra på så fastnar man lätt i gamla trögrörliga strukturer. Vi måste förändra allt och det innebär att det börjar hos cheferna. Om ledarna inte förstår att det krävs ett nytt ledarskap med mycket större mått av tillit till medarbetare.

”Vi måste förändra allt och det innebär att det börjar hos cheferna.”

Mer info om Internetdagarna 21-22 november.

Här kan du läsa mer om vårt spår Kickstarta er digitala transformation. Vi har en härlig skara talare och panelister. Här har du hela listan:

Hélène Barnekow, vd på Telia Sverige som är mitt inne i en fantastisk transformation. Läs intervju med Hélène.

Cecilia Beck-Friis, fd vvd på TV4 och numera vd på VR-bolaget Rayvr. Läs intervju med Cecilia.

Stefan Svärdenborn,VP Brand & Marketing på Trelleborg Group som i en traditionell bransch gjort underverk. Läs intervjun med Stefan.

Shahyan Khan, Partner – Transformation & Governance på nystartade Pink Mango, världens första beteendeinriktade investmentbank. Läs intervju med Shahyan.

Erik Sandström, Direktör Digitala tjänster på Arbetsförmedlingen som har tryckt gasen i botten i sin transformation. Läs intervju med Erik.

Susanne Bergh, läs ovan!

Åsa Paborn, publiceringschef UR, ett public service bolag i skärningen mellan media och utbildning – bägge branscher i stor omvandling. Läs intervjun med Åsa.

Utöver dessa kommer också Edward Snowden och fler tungviktare delta på Internetdagarna.

Taggar: digital transformation företagsnivå Internetdagarna Länsförsäkringar susanne bergh