Anders Torell på Digidalen: De svenska industrikoncernerna och digitaliseringen

IMG_1318

Vi måste snabba på innovationstakten i svensk traditionell industri!       – Anders Torell

Under Almedalsveckan samlades vi i Digidalen för att samtala kring hur digitaliseringen påverkar vårt land – och alla oss som är Sverige. Vi lyssnade till inspirerande framtidsspaningar och förde rundabordssamtal kring hur digitaliseringen påverkar olika grupper i samhället – medborgare, politiker, organisationer, näringsliv och akademi. Vi förde även dialoger kring vilket ansvar, intressen samt bidrag olika delar av samhället ger till helheten. Vi tog oss an vår samtids viktigaste frågeställning: Vart är vi på väg?

Läs mer om Sveriges digitala resa och Digidalen här.

Om du vill medskapa Sveriges digitala resa är du varmt välkommen att höra av dig till oss som startade resan: Linus (Cordial)Micke (DigJourney) eller Rune (Nowa).

I #Digidalen2017 hade vi inom ramen för Sveriges digitala resa fyra perspektiv på digitalisering: På onsdagen den 5 juli var Företagarna och digitaliseringen, #digföretag, i fokus och det är inom detta kontext Anders Torell inspirerade på ämnet: De svenska industrikoncernerna och digitaliseringen.

Beskrivning av samhällsfrågan: Inom vissa delar av näringslivet är digitaliseringen redan den dominerande förutsättningen för hela verksamheten. I andra delar har den knappt börjat. Den digitala transformationen måste accelerera i en helt global värld. Hur skapar vi ett Sverige där innovativa företag kan utvecklas?

Anders Torell, Head of Business Transformation and Digitalization på NCC och du finner honom här: Twitter Linkedin

Titta på Anders inspirationsinledning

Eftersnack med Anders

Se fler inspirerande anföranden från #Digidalen2017

Taggar: #digföretag #digidalen2017 Almedalen Anders Torell Digidalen digital transformation företagsnivå NCC Sveriges digitala resa