Kent Persson på Digidalen: Drömmen, berättelsen och modet

Kent Persson

Folkhemmet var en bra berättelse. Vi behöver ett Folkhemmet 2.0           – Kent Persson

Under Almedalsveckan samlades vi i Digidalen för att samtala kring hur digitaliseringen påverkar vårt land – och alla oss som är Sverige. Vi lyssnade till inspirerande framtidsspaningar och förde rundabordssamtal kring hur digitaliseringen påverkar olika grupper i samhället – medborgare, politiker, organisationer, näringsliv och akademi. Vi förde även dialoger kring vilket ansvar, intressen samt bidrag olika delar av samhället ger till helheten. Vi tog oss an vår samtids viktigaste frågeställning: Vart är vi på väg?

Läs mer om Sveriges digitala resa och Digidalen här.

Om du vill medskapa Sveriges digitala resa är du varmt välkommen att höra av dig till oss som startade resan: Linus (Cordial)Micke (DigJourney) eller Rune (Nowa).

I #Digidalen2017 hade vi inom ramen för Sveriges digitala resa fyra perspektiv på digitalisering: På tisdagen den 4 juli var Vart tar samhället vägen i en digital framtid?, #digdemokrati, i fokus och det är inom detta kontext Kent Persson inspirerade på ämnet: Drömmen, berättelsen och modet.

Beskrivning av samhällsfrågan: Lämnar vi en tid av stabilitet och ordning bakom oss, eller ligger fortfarande mänskligheten bästa tid framför oss? Det saknas inte politiska utmaningar, vare sig globalt, nationellt eller lokalt. Är vikten av drömmar, berättelser och mod kanske större än någonsin.

Kent Persson är fd politiker och är idag bland annat ordförande i Ecpat och du finner honom här: Twitter Linkedin

Titta på Kents inspirationsinledning

Eftersnack med Kent Persson

Se fler inspirerande anföranden från #Digidalen2017

Taggar: #digdemokrati #digidalen2017 Almedalen demokrati Digidalen Ecpat Kent Persson politik samhällsnivå Sveriges digitala resa