Martin Linder på Digidalen: Den livslånga kompetensutvecklingen

IMG_1407

Det kommer bli allt svårare att definiera vem som är anställd, vem som är arbetsgivare och vad är det som är arbetsplatsen – Martin Linder

Under Almedalsveckan samlades vi i Digidalen för att samtala kring hur digitaliseringen påverkar vårt land – och alla oss som är Sverige. Vi lyssnade till inspirerande framtidsspaningar och förde rundabordssamtal kring hur digitaliseringen påverkar olika grupper i samhället – medborgare, politiker, organisationer, näringsliv och akademi. Vi förde även dialoger kring vilket ansvar, intressen samt bidrag olika delar av samhället ger till helheten. Vi tog oss an vår samtids viktigaste frågeställning: Vart är vi på väg?

Läs mer om Sveriges digitala resa och Digidalen här.

Om du vill medskapa Sveriges digitala resa är du varmt välkommen att höra av dig till oss som startade resan: Linus (Cordial)Micke (DigJourney) eller Rune (Nowa).

I #Digidalen2017 hade vi inom ramen för Sveriges digitala resa fyra perspektiv på digitalisering: På torsdagen den 6 juli var Sverige som en del av en digital värld, #digSverige, i fokus och det är inom detta kontext Martin Linder inspirerade på ämnet: Den livslånga kompetensutvecklingen.

Beskrivning av samhällsfrågan: Kompetensutveckling har alltid varit en viktig fråga men med digitalisering och automatisering ökar behovet av att förbereda sig för omställning och vara eftertraktad på och för arbetsmarknaden. Detta blir är helt avgörande för att stärka individens och företagens konkurrenskraft framöver.

Martin Linder, förbundsordförande på Unionen finner du bland annat här: Twitter Linkedin

Titta på Martins inspirationsinledning

Se fler inspirerande anföranden från #Digidalen2017

Taggar: #digidalen2017 #digindivid #digSverige Almedalen kompetens kompetensutveckling Martin Linder samhällsnivå Sveriges digitala resa Unionen