Mats Lewan på Digidalen: Demokrati – för människor eller för maskiner?

Mats LewanVi har en exponentiell tillväxt av stora händelser i världen – Mats Lewan

Under Almedalsveckan samlades vi i Digidalen för att samtala kring hur digitaliseringen påverkar vårt land – och alla oss som är Sverige. Vi lyssnade till inspirerande framtidsspaningar och förde rundabordssamtal kring hur digitaliseringen påverkar olika grupper i samhället – medborgare, politiker, organisationer, näringsliv och akademi. Vi förde även dialoger kring vilket ansvar, intressen samt bidrag olika delar av samhället ger till helheten. Vi tog oss an vår samtids viktigaste frågeställning: Vart är vi på väg?

Läs mer om Sveriges digitala resa och Digidalen här.

Om du vill medskapa Sveriges digitala resa är du varmt välkommen att höra av dig till oss som startade resan: Linus (Cordial)Micke (DigJourney) eller Rune (Nowa).

I #Digidalen2017 hade vi inom ramen för Sveriges digitala resa fyra perspektiv på digitalisering: På tisdagen den 4 juli var Vart tar samhället vägen i en digital framtid?, #digdemokrati, i fokus och det är inom detta kontext Mats Lewan inspirerade på ämnet: Demokrati – för människor eller för maskiner?

Beskrivning av samhällsfrågan: Mycket tyder på att vi kan lära av maskiner och de av oss. Hur gör vi det till en möjlighet för många? När maskinerna lärt sig tillräckligt, och är våra vänner, ska de då också ha rättigheter? Ska de få rösta? När gränsen mellan maskin och människa suddas ut gör det oss kanske mer mänskliga?

Mats Lewan är futurist, författare och föreläsare och du finner honom bland annat här: Twitter Linkedin

Titta på Mats inspirationsinledning

 

Eftersnack med Mats Lewan

Se fler inspirerande anföranden från #Digidalen2017

Taggar: #digdemokrati #digidalen2017 Almedalen artificiell intelligens automatisering demokrati Digidalen Mats Lewan politik robotisering samhällsnivå Sveriges digitala resa