Niklas Huss på Digidalen: Ett rikt och naturnära liv – Sveriges framtid?

Niklas Huss

Jag tror på ruralisering där vi flyttar från städerna – Niklas Huss

Under Almedalsveckan samlades vi i Digidalen för att samtala kring hur digitaliseringen påverkar vårt land – och alla oss som är Sverige. Vi lyssnade till inspirerande framtidsspaningar och förde rundabordssamtal kring hur digitaliseringen påverkar olika grupper i samhället – medborgare, politiker, organisationer, näringsliv och akademi. Vi förde även dialoger kring vilket ansvar, intressen samt bidrag olika delar av samhället ger till helheten. Vi tog oss an vår samtids viktigaste frågeställning: Vart är vi på väg?

Läs mer om Sveriges digitala resa och Digidalen här.

Om du vill medskapa Sveriges digitala resa är du varmt välkommen att höra av dig till oss som startade resan: Linus (Cordial)Micke (DigJourney) eller Rune (Nowa).

I #Digidalen2017 hade vi inom ramen för Sveriges digitala resa fyra perspektiv på digitalisering: På måndagen den 3 juli var Individens förutsättningar i ett digitaliserat samhälle, #digindivid, i fokus och det är inom detta kontext Niklas Huss inspirerade på ämnet: Ett rikt och naturnära liv – Sveriges framtid?

Beskrivning av samhällsfrågan: Vi har en av de mest utvecklade digitala infrastrukturerna men vi har knappt börjat använda möjligheterna till att skapa ett mer proaktivt agerande med att ge individuell service samt erbjuda ett rikt och naturnära liv. Vi behöver bygga nya strukturer att hänga upp vårt samhälle på.

Niklas Huss är innovationschef på Länsförsäkringar och du finner honom bland annat här: Twitter Linkedin

Titta på Niklas inspirationsinledning

Eftersnack med Niklas Huss

Se fler inspirerande anföranden från #Digidalen2017

Taggar: #digidalen2017 #digindivid Almedalen Digidalen individnivå kompetens kompetensutveckling Länsförsäkringar Niklas Huss Vård