Siduri Poli på Digidalen: Alla måste med om Sverige vill fortsätta vara ett innovativt land

Siduri Poli

Skolan måste lära ut hur man skapar jobb, inte hur man får jobb – Siduri Poli

Under Almedalsveckan samlades vi i Digidalen för att samtala kring hur digitaliseringen påverkar vårt land – och alla oss som är Sverige. Vi lyssnade till inspirerande framtidsspaningar och förde rundabordssamtal kring hur digitaliseringen påverkar olika grupper i samhället – medborgare, politiker, organisationer, näringsliv och akademi. Vi förde även dialoger kring vilket ansvar, intressen samt bidrag olika delar av samhället ger till helheten. Vi tog oss an vår samtids viktigaste frågeställning: Vart är vi på väg?

Läs mer om Sveriges digitala resa och Digidalen här.

Om du vill medskapa Sveriges digitala resa är du varmt välkommen att höra av dig till oss som startade resan: Linus (Cordial)Micke (DigJourney) eller Rune (Nowa).

I #Digidalen2017 hade vi inom ramen för Sveriges digitala resa fyra perspektiv på digitalisering: På onsdagen den 5 juli var Företagarna och digitaliseringen, #digföretag, i fokus och det är inom detta kontext Siduri Poli inspirerade på ämnet: Alla måste med om Sverige vill fortsätta vara ett innovativt land.

Beskrivning av samhällsfrågan: Det räcker med en idé för att lösa något av våra lokala eller globala samhällsproblem – varje innovativ samhällsförbättrande idé som inte förverkligas är en förlust för oss alla. Men idag är nycklarna exklusiva och tillgängliga för dem väldigt lyckliga men få.

Siduri Poli är vd på Changers hub och du finner henne bland annat här: Twitter Linkedin

Titta på Siduris inspirationsinledning

Eftersnack med Siduri Poli

Se fler inspirerande anföranden från #Digidalen2017

Taggar: #digföretag #digidalen2017 Almedalen Changers hub Digidalen företagsnivå Siduri Poli Sveriges digitala resa