Tobias Degsell på Digidalen: Framtiden är ett verb

IMG_1408

Nyckeln till framgång handlar om att skapa rätt grupperingar som samarbetar –Tobias Degsell

Under Almedalsveckan samlades vi i Digidalen för att samtala kring hur digitaliseringen påverkar vårt land – och alla oss som är Sverige. Vi lyssnade till inspirerande framtidsspaningar och förde rundabordssamtal kring hur digitaliseringen påverkar olika grupper i samhället – medborgare, politiker, organisationer, näringsliv och akademi. Vi förde även dialoger kring vilket ansvar, intressen samt bidrag olika delar av samhället ger till helheten. Vi tog oss an vår samtids viktigaste frågeställning: Vart är vi på väg?

Läs mer om Sveriges digitala resa och Digidalen här.

Om du vill medskapa Sveriges digitala resa är du varmt välkommen att höra av dig till oss som startade resan: Linus (Cordial)Micke (DigJourney) eller Rune (Nowa).

I #Digidalen2017 hade vi inom ramen för Sveriges digitala resa fyra perspektiv på digitalisering: På torsdagen den 6 juli var Sverige som en del av en digital värld, #digSverige, i fokus och det är inom detta kontext Tobias Degsell inspirerade på ämnet: Framtiden är ett verb.

Beskrivning av samhällsfrågan: Vi lever i en exponentiell tid. Artificiell intelligens påverkar oss i allt större utsträckning. Framtiden handlar om kombinationen människa och maskin. Vi behöver inte fler murar, vi behöver bygga broar. Vi behöver fler, inte färre, som vill vara med och skapa framtiden.

Tobias Degsell, driver Combiner och honom finner du bland annat här: Twitter Linkedin

Titta på Tobias inspirationsinledning

Se fler inspirerande anföranden från #Digidalen2017

Taggar: #digidalen2017 #digSverige Almedalen Combiner Digidalen samhällsnivå Sveriges digitala resa Tobias Degsell