Om DigJourney

Vi har en enkel huvudtes – digital mognad ger ökad konkurrenskraft.

Denna tes blev tidigt en röd tråd då Joakim Jansson och Marie Andervin 2012 började arbeta med att ta fram en arbetsmetodik för att hjälpa företag i deras digitala resor, eller digital transformation som det också kallas. I takt med att metodiken började falla på plats frågade alltfler företag om hjälp i deras digitala resor och 2014 grundades DigJourney för att möta detta behov.

Vi på DigJourney vet att det inte är förrän ledningen tar en aktiv roll i digitaliseringen som den digitala transformationen kan ske på riktigt. Det är vår utgångspunkt och vårt arbete syftar till att hjälpa ledningen få kontroll i digitaliseringen, men utan att kontrollera. För att lyckas med det behövs ett stöd för att kunna veta vad företaget ska göra när och inte minst hur och varför. Det är där vår arbetsmetodik Den digitala mognadsmatrisen kommer in och den genomsyrar det mesta av vad vi gör.

Arbetsmetodiken ger en helhetssyn på transformationen och tydlighet i arbetet vilket förenklar resan. Allt syftar till att investeringen, i tid och pengar, ger det önskade resultatet -att genom digital mognad öka företagets konkurrenskraft.

Premium WordPress Themes

Marie Andervin

Gör på DigJourney: Medgrundare, föreläsare och ansvar för kompetensutveckling. Tillsammans med Joakim Jansson och Co-Creators skapare av arbetsmetodik för att leda digital transformation samt bok om digitala resor.
Varför jag brinner för digitala resor: Svenska företags konkurrenskraft består alltmer av förståelse för och förmågan att utveckla digitala lösningar. Det finns ett stort kunskapsgap hos företagsledningar om digitala affärsmöjligheter. Gapet måste minskas. Min passion är att förmedla kunskap, inspirera till mod samt utbilda organisationer. När den digitala mognaden ökar då stärks företagens konkurrenskraft.
3 digitala motorer nära hjärtat: 1. Erbjudande & intäktsmodell 2. Relationer 3. Kontaktytor
Engagemang & erfarenheter: Grundare & VD på kunskapsföretaget Digital Intelligence Scandinavia. Initiativtagare till kunskapsportalen Den Digitala Resan. Arbetar i styrelsen för Boarding For Success. Utbildare, föreläsare och konsult inom digital affärsutveckling, kommunikation, marknadsföring, service och försäljning.
Favoritcitat: –
Mail: marie@digjourney.com
Linkedin: linkedin.com/marieandervin
Twitter: twitter.com/marieandervin

Premium WordPress Themes

Johan Forsberg

Gör på DigJourney: Medgrundare, mentor och senior rådgivare ur ett kund-, ägar- och styrelseperspektiv.
Varför jag brinner för digitala resor: Digitalisering handlar om ett verkligt paradigmskifte där vi alla som är fostrade i traditionell företagande måste tänka om; och det gäller inte ”bara” inom områdena kommunikation och IT. Som företagare måste vi acceptera en helt ny affärslogik, där synen på din kund och hur du driver ditt bolag måste uppgraderas. Digitalisering innebär nya och stora utmaningar, men också enorma möjligheter.
3 digitala motorer nära hjärtat: 1. Värderingar, vision och mission 2. Strategiutveckling 3. Erbjudande & intäktsmodell
Engagemang & erfarenheter: Styrelsemedlem med erfarenheter från start ups till börsbolag. Arbetar i styrelsen för A World Beneath, Ecpat och Sticky Beat. Fd partner på Lunarstorm, fd affärsutvecklingskonsult på TV4, kommunikations- och varumärkesutveckling,
Favoritcitat: 
I´m not lost, but I don´t know where I am – David Byrne, Talking Heads. Vi måste tillåta oss att varje dag ifrågasätta gamla sanningar.
Mailjohan@digjourney.com
Mobil: +46 708 62 67 31
Linkedin: linkedin.com/johanforsberg
Twittertwitter.com/johanoforsberg

Premium WordPress Themes

Joakim Jansson

Gör på DigJourney: Grundare, föreläsare och ansvarig för DigJourney Tools. Tillsammans med Marie Andervin och Co-Creators skapare av arbetsmetodik och bok om digital transformation.
Varför jag brinner för digitala resor: Jag har jobbat med digitalisering sedan 2000 då jag började på Spray. Alltsedan dess har jag på nära håll följt hur omvälvande och fascinerande den är. För företag blir hanteringen av digitaliseringen skillnaden mellan vinna eller försvinna. Det finns fortsatt en stor frustration och oförmåga i att hantera transformationen. Det vill jag ändra på!
3 digitala motorer nära hjärtat: 1. Värderingar, vision och mission 2. Organisation 3. Erbjudande & intäktsmodell
Engagemang & erfarenheter: Styrelseordförande Sticky Beat, rådgivare Stiftelsen Expo, Linneverket, Scorecloud, Spring Moves och Blixten. Tidigare vd på Spray, Aller Edge och Nordic Web Radio.
Favoritcitat: When the rate of change outside an organization is higher than the rate of change inside, the end is near -Jack Welch, fd VD General Electric
Mail: joakim@digjourney.com
Mobil: +46 708 66 40 35
Linkedin: linkedin.com/joakimj
Twitter: twitter.com/joajan

Premium WordPress Themes

Michael Johansson

Gör på DigJourney: Föreläsare, visionär strateg med stark kreativ ådra. Skapare av stora övergripande förändringar & utveckling.
Varför jag brinner för digitala resor: Allt som kan digitaliseras kommer digitaliseras. Allt som kan digitaliseras kan också kopieras. Med detta konstaterande som grund brinner jag för att skapa unika resor till platser ingen tidigare besökt.
3 digitala motorer nära hjärtat: 1. Värderingar, vision och mission 2. Strategiutveckling 3. Erbjudande & intäktsmodell
Engagemang & erfarenheter: 20 års erfarenhet av strategisk utveckling och förändringsledning med fokus på digitala möjligheter samt affärsmodellsutveckling. Har lett mångåriga globala förändringsprojekt inom telekom-, internet-, spel- & mediebranschen. Medverkat i starten av 18 bolag.
Favoritcitat: För att åstadkomma annorlunda saker måste vi göra saker annorlunda. – Fritt efter Albert Einstein.
Mail: michael@digjourney.com
Mobil: +46 701 85 05 03
Linkedin: linkedin.com/michael

Premium WordPress Themes

Henrik Gustafson

Gör på DigJourney:  Föreläsare, mentor/coach, omvärldsspanare, visionär strateg, konceptutvecklare och co-creator.
Varför jag brinner för digitala resor: Sedan min första arbetsdag har jag fascinerats av innovations-möjligheterna som drivits av uppkoppling, mobilitet, molnet och data. I ryggsäcken har jag bl.a. över 15 års ledarerfarenhet i digitala start-ups, både som delägare, anställd och konsult. Digitaliseringen är för mig ett dignande smörgåsbord av möjligheter. Jag älskar att vara delaktig i skapandet av nya bättre kundupplevelser. Idag får jag mina kickar av att hjälpa organisationer att på bästa sätt tillvarata digitaliseringens möjligheter att förbättra våra liv, arbetsplatser och samhället.
3 digitala motorer nära hjärtat: 1) Värderingar, Vision & Mission, 2) Strategiarbete, 3) Data och analys
Engagemang & erfarenheter: Ena benet i tekniken, det andra i affären. Ledarskapet i ena handen och verksamheten i den andra. Knyta ihop och åstadkomma resultat med visionen som ledstjärna har alltid varit min passion, och ofta formella roll. Min drivkraft är förståelsen för helheten, framtiden och resan från A till B (och det får gärna vara en ny okänd destination). Visionärt ledarskap och agilt genomförande. Det har jag har jobbat med i över 10 år på ledningsnivå i digitala start-ups, både som delägare, anställd och konsult. Jag har också nära 10 års erfarenhet från att jobba med innovation och transformation i större organisationer, både privata och offentliga, som konsult och anställd.
Favoritcitat: ”Only three things happen naturally in organizations: friction, confusion, and underperformance. Everything else requires leadership.” -Peter Drucker, 2013
Mail: joakim@digjourney.com
Mobil:  +46 70 525 1949
Linkedin: DigJourney

Premium WordPress Themes

Ditt Namn?

Gör på DigJourney: Vi har intresse hela tiden behov av människor som antingen har en bred kunskap om hur man skapar förändring på riktigt i organisationer eller som har en djup digital kompetens inom någon eller några av de 9 digitala motorerna.
Varför jag brinner för digitala resor: Det kan finnas olika anledningar att brinna för digitalisering. Vad anledningarna är bryr vi oss inte lika mycket om, att passionen däremot finns är ett krav.
3 digitala motorer nära hjärtat: Just nu är vi särskilt intresserade av dig som har svart bälte i data & analys och processer.
Engagemang & erfarenheter: Vi gillar att du har andra engagemang! Vi tror mer på att ha tillgång till bra människor än att äga dem. Vi ser gärna att du har en fot i att hjälpa företag bli digitalt konkurrenskraftiga och den andra någon helt annanstans. Sociala engagemang och det goda med digitalisering är saker vi gillar.
Favoritcitat: Never believe that a few caring people can’t change the world. For, indeed, that’s all who ever have. -Margaret Mead
Mail: Är du intresserad av oss? Maila joakim@digjourney.com
Mobil: Eller så ringer du +46 708 66 40 35
Linkedin: DigJourney
Twitter: twitter.com/digjourney