Publicerat den 17 november 2021

Mötesplats Digitala Västerbotten | Programmet höjer din kompetens

Digitaliseringsresan har bara börjat och vi behöver mer kunskap, mer inspiration och bättre samarbete för att skapa en hållbar välfärd– och det gör vi bäst tillsammans! Ännu en gång har Region Västerbotten satt ihop ett helt fantastiskt kompetenshöjande programunder Mötesplats Digitala Västerbotten 2021, lunch till lunch den 7-8 december och allt finns tillgängligt online.

Mötesplats Digitala Västerbotten 7-8 december 2021
Mötesplats Digitala Västerbotten 7-8 december 2021

PROGRAMMET

Keynotes

Kristina Sundin Jonsson – Samverkan och digital omställning av samhället
Karin Nyberg – Hållbarhet och digitalisering, att förstå sin egen roll i det samhälle vi vill leva i
Sverker Olofsson med panel – Hur skapar vi en hållbar framtid i Västerbotten?
Johan Magnusson – Digitalisering är inte en möjlighet, det är en nödvändighet
Nina Bozic – Den nya hybrida arbetsplatsen, tillitsbaserat ledarskap

Seminariespår med valbara semiariepass

#1 Samverkan vår framgång

Strategirådet för regional samverkan med kommunchefer i spetsen lyfter samverkan på lokal, regional och nationell nivå tillsammans med bland annat SKR och DIGG, myndigheten för digital utveckling.

#2 Ledarskap och medarbetarskap

Marie Andervin, DigJourney kommer tillsammans med bland annat framtidsdirektör Anna Gärdin Huddinge kommun, Tomas Molen och Johan Gammelgård Umeå kommun guidar oss kring den digitala arbetsplatsen, vad innebär den, varför är den så viktig och vad betyder detta för oss som arbetar i den?

#3 God och nära vård

Vården transformeras just nu och Västerbotten ligger i framkant av utvecklingen. Här möter du inspirerande exempel och paneldeltagare från kust och inland såväl som nationella aktörer.

#4 Det hållbara och smarta samhället

Hur lyckas vi med hållbar digitalisering där alla får vara med och hur kan digitaliseringen användas för att skapa hållbar utveckling? Professor Elin Wihlborg samtalar med representanter från länet och Umeå kommun berättar om sitt arbete med hållbar IT.

#5 Nyttan med digitalisering

Alla vill att digitaliseringen ska leda till verklig nytta i verksamheten, men hur går det till i praktiken? I detta spår får vi vägledning av DIGG och inspireras av Region Östergötland och Umeå och Skellefteå kommun.

#6 Innovation

I en omvärld som förändras snabbt måste vi i Västerbotten arbeta med innovation för att klara våra utmaningar. Hur kan vi öka innovationstakten och varför vill vi skapa en regional innovationshub?


Politiker i Västerbotten? Du får en gratis digitalbiljett. Vi andra betalar bara 1000 kr.

Ta del av all fantastisk utveckling i Region Västerbotten samtidigt som du får gedigen kompetensutveckling.

Häng med! Boka din plats NU

Fler insikter

DigJourney stärker sitt erbjudande för digitala transformationer och storsatsar på offentlig sektor

DigJourney har den senaste tiden haft en stark efterfrågan på sina tjänster inom hållbar digital transformation från offentlig sektor. Nu stärker DigJourney sin transformationsförmåga inom tre prioriterade områden; innovation, kompetensutveckling och datadriven verksamhetsutveckling.
Läs mer

DigJourney vinner upphandling gällande e-learning och kompetensutveckling inom digital transformation

DigJourney kommer hjälpa Kommunförbundet Kalmar Län att utbilda många hundra ledare i de 12 kommuner som är knutna till kommunförbundet. Vi gör det med en kombination av distansutbildningar och e-learning.
Läs mer