Nyheter & insikter

Nyheter, information, tips och tankar kring hur vi på ett bättre sätt kan arbeta i och förstå den värld vi lever i.

Så skapar hybridkonsulten större värde för kunderna, sig själv och konsultbolaget

I föregående inlägg introducerade vi hybridkonsulten – nästa kliv för konsultbranschen. Konsulterna omfamnar ny teknik och nya arbetssätt, vilket ger mer rum för mänsklighet och skapar ökat kundvärde. Nu utforskar vi hur detta bygger värde för alla inblandade: kunden, konsulten och konsultbolaget. Vi dyker djupare i de fördelar som hybridkonsulten erbjuder och hur dessa fördelar inte bara omdefinierar förväntningarna på konsulttjänster, utan också hur de levereras och upplevs. Detta är det andra inlägget i en serie inlägg om vad en hybridkonsult innebär, varför det är viktigt och hur man går mot att bli en.
Läs mer

Snart måste vi alla bli hybridkonsulter!

Det traditionella konsultandet har länge varit en hörnsten i företags verksamhetsutveckling, men som allt annat, kräver även denna bransch innovation för att hålla jämna steg med skenande omvärldsförändringar. Det är dags att släppa taget kring timdebitering, ändlösa analyser och omfattande PPT:s som ofta leder till mer förvirring än klarhet. Gör vi det kan istället något nytt och bättre växa fram. Konsulter som kombinerar det bästa av vassa digitala verktyg med de styrkor som mänsklig rådgivning har - allt med ökat kundvärde för ögonen. Säg hej till framtidens konsult - hybridkonsulten! Detta är det första i en serie inlägg om vad det innebär, varför det är viktigt och och hur man går mot att bli en.
Läs mer

Kom igång med data: Webbinarium del 2 & 3 - 9 april & 16 april

Nu fortsätter vi vårt utforskande av data tillsammans med våra vänner på Stoix. Under de kommande tillfällena fortsätter vi att ge tips på hur du kan komma igång. I det andra momentet går vi djupare in i ramverket och utökar det till att förstå förändring som sker över tid. Hur vi kan se om våra initiativ ger oss ett bättre resultat.? Här kan man ta med sig det material som producerades i Moment 1, men det går även att utgå från standardmaterial vi tillser. Ju mer vi använder AI desto större blir behovet av att ha rätt data och förståelse för hur du kan analysera den och vilka frågor du då behöver ställa. Missade du förra tillfället? Ingen fara, vi delar inspelningen! Med ett enkelt ramverk uppbyggt på tre moment får du verktygen att med hjälp av data bli mer effektiv som förändringsledare och konsult. Anmäl dig här!
Läs mer
DALL E 2023-12-21 094702 A contemporary scene of people going on a space vacation during christmas in 2023 the image shows a modern realistic spacecraft similar to those in 2023

Framsynthet, nyfikenhet och få fler Skalman i industrin - ta del av 3 spaningar för ett spännande omställningsår 2024

I en värld där förändring är den enda konstanten, står samhällen inför många kritiska vägval. Det härliga är - att Du kan skapa den hållbara framtid du och andra vill ha.
Läs mer

Webbinarium 12 mars: Från Mätning till Momentum. Läs mer och anmäl dig här!

Nu är det dags igen för ett webbinarium med DigJourney och Dimatech där vi sätter fokus på hur organisationer kan få genomförandekraft med stöd i Dimios. Webbinariet genomförs 12 mars 2024 kl 8-9.
Läs mer

Webbinarium: Från Mätning till Momentum

Ett webbinarium där DigJourney och Dimatech berättade mer om sitt nya partnerskap och hur vi kan stötta så att användare av Dimios kan få än mer nytta. Webbinariet genomfördes 12 december 2023 och nedan finns en video för dig som vill ta del av det samt länkar vidare exempelvis till hur DigJourney kan stötta med konsultjänster.
Läs mer

Att umgås med det okända: En inspirerande och spännande resa mot framtiden för Bibliotek Värmland

I en värld där det okända ofta ses som utmanande och ovisst, tar Bibliotek Värmland och jag, Anders Nilsson, ett steg mot en inspirerande resa in i framtiden. Finansierat av Vinnova inom ramen för Residens Framsyn, är detta initiativ ett av sju projekt som beviljats med fokus på nyfikenhet, framsynthet och förmågan att leda i det okända och komplexa.
Läs mer

PRESSMEDDELANDE: Konkurrenterna Dimios och DigJourney i nytt samarbete för att accelerera digitalisering och effektivisering inom offentlig sektor

Dimatech, företaget bakom Dimios, och DigJourney, specialister inom digital transformation, meddelar ett nytt samarbete som syftar till att främja digital mognad inom offentlig sektor och säkerställa en smidig övergång från analys till handling. Genom alliansen kombineras Dimatechs mjukvara med DigJourneys konsultexpertis för att förbättra IT-styrningen och driva digital transformation. Resultatet ska leda till kostnadseffektivisering och högre servicekvalitet för medborgarna.
Läs mer

10 förändringsvågor som formar säkerhetsbranschen

I slutet av oktober hade vi på DigJourney förmånen att delta på den svenska säkerhetsmässan Sectech, en plats där säkerhetsbranschen samlas för att dela kunskap, nätverka och utforska framtidens trender. Det var inte bara en möjlighet att träffa gamla bekanta branschkollegor, utan också en chans att bygga upp framtidens säkerhetsbransch med hjälp av något så enkelt och kreativt som LEGO.
Läs mer

DigJourney på Elmia Subcontractor-mässan och lanserar satsning inom industri

DigJourney har sedan tidigare jobbat med industrin och nu växlar vi upp ytterligare. Det gör vi genom ett samarbete med Magnus Mörstam och Martin Friis som har lång och gedigen erfarenhet att jobba inom industrin samt också som konsulter och rådgivare.
Läs mer

Nytt samarbete mellan DigJourney och Svensk Handel: Lanserar ett utbildningsprogram i digitalisering för B2B-företag inom handel

DigJourney är stolta över att samarbeta med Svensk Handel och bidra till att stärka sektorns digitala förmåga att ta till vara de möjligheter som digital transformation innebär.
Läs mer

SäkerhetsBranschen satsar på ny utbildning som ska stärka säkerhetsbranschens digitalisering

SäkerhetsBranschen startar tillsammans med DigJourney en utbildning i att leda digital transformation. Utbildningen ska hjälpa branschens företag att öka kompetensen och förmågan att anpassa sig till den digitala utvecklingen.
Läs mer