Nyheter & insikter

Nyheter, information, tips och tankar kring hur vi på ett bättre sätt kan arbeta i och förstå den värld vi lever i.

DigJourney News: ☀️ Sommaren är här men AI-vinter i Sverige? 😱 + AI-utbildningar för ledare och konsulter 🎓

Framtidssäkra din verksamhet: stegen mot en effektiv, uppdaterad och hållbar konsultverksamhet. Del 5 av 5.

Välkommen till den femte och sista delen av vår serie om hybridkonsulten. I tidigare inlägg har vi diskuterat vad hybridkonsultrollen innebär, hur den skapar värde för kunder, konsulter och konsultbolag, samt hur generativ AI och digitala verktyg revolutionerar vårt arbete. I det avslutande inlägget fokuserar vi på framtiden och de förändringar som krävs för att anpassa sig till denna nya verklighet.
Läs mer

AI och hur verksamheter och ledare gör för att lyckas: Webbinarium 23 augusti

Den 29 maj respektive 14 juni hade vi seminarier på temat AI och hur verksamheter och ledare gör för att lyckas där Paulina Modlitba och Joakim Jansson delade insikter kring hur AI kommer påverka verksamheter och hur man kan ta ledarskap över AI i sin kontext. Det var väldigt uppskattat så vi kör igen!
Läs mer

Digitala tvillingar en nyckel till den gröna omställningen

Virtuella kopior av byggnader städer med mera gör det möjligt att övervaka, simulera och optimera en lång rad saker och detta har en enorm potential att stötta i den gröna omställningen. EU har till och med lanserat ett flagskeppsprojekt där de ska göra en digital kopia av jorden.
Läs mer

Sverige efter i AI-utvecklingen - här några tankar om varför

Flera undersökningar visar att Sverige ligger efter i AI-utvecklingen och med tanke på den enorma ekonomiska tillväxt som AI förväntas ha, finns det anledning att försöka förstå varför och vad vi kan göra åt det. DigJourneys Joakim Jansson summerar vad han ser kan ligga bakom.
Läs mer

Snart måste vi alla bli Hybridkonsulter! Webbinarium 26 juni

26 juni kl 11-12 har vi ett webbinarium där vi introducerar Hybridkonsulten, framtidens konsult som mixar digitala verktyg och AI med fördjupade mänskliga förmågor. Vi berättar också om vårt nya utbildningsprogram Bli framtidens konsult - bli en hybridkonsult! som startar i september. Anmäl dig här!
Läs mer

AI och hur verksamheter och ledare gör för att lyckas: Webbinarium 14 juni

Den 29 maj hade vi ett frukostseminarium på KlustretEkskäret på temat AI och hur verksamheter och ledare gör för att lyckas där Paulina Modlitba och Joakim Jansson delade insikter kring hur AI kommer påverka verksamheter och hur man kan ta ledarskap över AI i sin kontext. Det var väldigt uppskattat och många hade velat delta så vi kör igen och denna gången digitalt.
Läs mer

Så omformar AI och digitala verktyg konsultens roll. Del 4 av 5.

I de första tre delarna av vår serie om hybridkonsulten utforskade vi de transformationer som ny teknik, som AI och digitala verktyg, för med sig inom konsultbranschen. Dessutom har vi gått igenom hur dessa kan skapa ökat värde för både kunder och företag. Vi har sett hur verktygen integreras i våra kärnprocesser och formar vår yrkesroll.
Läs mer

How Will AI Impact the Consulting Industry? Webinar the 31st of May

Läs mer

AI och hur verksamheter och ledare gör för att lyckas: frukostseminarium onsdag 29 maj

Den 29 maj hade vi ett frukostseminarium på KlustretEkskäret på temat AI och hur verksamheter och ledare gör för att lyckas där Paulina Modlitba och Joakim Jansson delade insikter kring hur AI kommer påverka verksamheter och hur man kan ta ledarskap över AI i sin kontext.
Läs mer

Generativ AI i kombination med andra digitala plattformar är hybridkonsultens nav. Del 3 av 5.

I vårt första inlägg om hybridkonsulting introducerade vi konceptet hybridkonsult som en fantastisk kombo mellan digitala verktyg och mänsklighet. I den andra artikeln undersökte vi dess nytta för kund, konsult, och konsultbolag. Dessa inlägg har förhoppningsvis lagt grunden för en förståelse av hybridkonsultens mångsidiga roll i en ständigt föränderlig värld.
Läs mer