Skrivet av Joakim Jansson den 3 oktober 2017

Därför vill vi bidra till att vi får fler konkurrenter

Men varför skall ni börja utbilda konsulter så att de konkurrerar med er? En magkänslereaktion hos flera då vi berättar om att vi nu tar ett ytterligare kliv i DigJourneys resa genom att utbilda konsulter i vår metodik och hur vi jobbar med transformation i verksamheter.

Men varför skall ni börja utbilda konsulter så att de konkurrerar med er?

En magkänslereaktion hos flera då vi berättar om att vi nu tar ett ytterligare kliv i DigJourneys resa genom att utbilda konsulter i vår metodik och hur vi jobbar med transformation i verksamheter. Reaktionen är med ett traditionellt synsätt rätt naturlig. Ett synsätt där man delar in världen i samarbetspartner, konkurrenter, kunder och leverantörer och där det finns vattentäta skott mellan de olika grupperingarna. Vi tänker inte riktigt så. Inte så att vi inte tror att det inte finns företag där ute som kan ta affärer ifrån oss, för det finns det absolut. Faktum är att vi redan har förlorat en pitch där den som vann använde både vår bok och vår metodik men som hade en lösning som bättre passade kunden (och till rejält pressat pris). Men det är "the name of the game" och kan inte vi som ligger bakom bok och metodik förklara för en kund varför vi är bäst partner och varför vi därmed är värda prisskillnaden då förtjänar vi inte heller kunden.

Nej, världen som vi (och många med oss) ser den innebär att ibland konkurrerar man och ibland samarbetar man men det är i just samarbete och samskapande som det händer grejer på riktigt. Det är i samskapandet vi lär oss och det är genom samskapandet som både innovation och förändring(sledning) ofta har sin vagga. Lyckas vi få andra konsulter att ta till sig av det vi lärt oss och det skapar värde för dem, ja då kommer de att ta det vidare i sina organisationer och gentemot sina kunder. Då tar vi dessutom steg mot en av våra visioner – att göra metodiken Digital Maturity Matrix till en global standard för transformation. Något som vi tror skulle förenkla transformationsarbete på liknande sätt som Business Model Canvas har förenklat affärsmodellering.

Sedan boken Att leda digital transformation kom i mars 2016 har vi föreläst ca 300 ggr och vi har kompetensutvecklat företag direkt eller genom partner (tex. via Handelshögskolan ExEd och Michael Berglund). Vårt fokus har då främst varit på att hjälpa förändringsagenter inom verksamheter. Men vi har också under denna tid haft förmånen att bli kontaktade av ett flertal konsulter och konsultföretag som vill samarbeta och många har undrat om vi kan utbilda eller certifiera dem i digital transformation. Precis innan sommaren utbildade vi en italiensk konsultpartner under tre dagar och det gav oss blodad tand.

After our return to Italy we could immediately make use of the newly acquired knowledge. Thanks DigJourney – two thumbs up! – Roland Teuchert, founder of Vondr in Milan.

Så i vår strävan att kunna påverka världen i en positiv riktning för de miljontals (vilket är del av vår vision) samt att leva våra värderingar (tex. Ge mer än vi tar) så är vi övertygade om att det är genom denna typ av samarbeten som vi får ännu fler vingar och ännu bättre flygkraft i den globala digitala transformationen!

Läs mer om våra utbildningar

Hoppas vi ses!

DigJourney stöder storskalig kompetensväxling

Vi erbjuder föreläsningar, workshops, ledarskapsdagar, kurser och transformationsprogram.

Kontakta Marie