Skrivet av Lars Alm den 28 augusti 2020

DigJourney arrangerar heldag på Internetdagarna 23 november

DigJourney har för tredje året fått ansvar för att arrangera ett spår och heldag på Internetdagarna. I år blir temat ”Accelerera och skala upp digital transformation”.

Vi ser att de flesta verksamheter har kommit igång med sin digitala omvandling, men är osäkra på hur man skalar upp transformationen och får full effekt i hela verksamheten. Andra frågor är hur man får med både kunder och anställda på resan. Vi kommer att försöka besvara dessa frågor samt visa hur man går in i accelerationsfasen för att optimera konkurrenskraft, effektivitet och innovation.


Vi kommer att inleda dagen med att ta temperaturen på var företag och offentlig sektor står i sin digitala transformationsresa. Därefter går vi igenom vart verksamheterna är på väg i sin digitalisering, med den digitala visionen i centrum. Sen får vi ta del av två intressanta case som berättar hur de gjort för att skala upp och accelerera digital transformation. Vi sätter därefter fokus på hur man rent praktiskt tar sig från koordinationsfasen, där verksamheter jobbar hårt med att koordinera det nya med det gamla, till accelerationsfasen där det digitala är helt naturligt och integrerat i hela verksamheten. Slutligen kommer vi att fördjupa oss i hur man som verksamhet organiserar och leder digital transformation in i framtiden i ett större perspektiv.

Vårt mål med dagen är att ge en god bild om var digital transformation befinner sig och vart den är på väg. Deltagarna kommer att få många tips och verktyg för att få ytterligare fart på er verksamhets digitala transformation. Du kommer få ta del av flera inspirerande case från föregångare inom digital transformation, och dessutom få råd och tips från några av de vassaste inom digital transformation i Sverige. Du får också lära dig hur du och din organisation kan organisera er fortsatta digitala resa.

Vår vision är att demokratisera digital transformation för att skapa positiv och hållbar förändring. Det gör vi genom att ge verktyg och krafter till förändringsledare och andra verksamma inom digital transformation, så att de kan bidra till bättre verksamheter och en hållbar värld. Att vi får förtroende att arrangera en heldag under Internetdagarna och sprida verktyg, metodik och erfarenheter till många människor ser vi som ett viktigt sätt att nå vår vision.

Programvärd under dagen är Joakim Jansson, DigJourney.

10.30-11.25: The New Normal - Var står företag och organisationer idag?

En paneldiskussion med Per Mosseby, Digitaliseringsexpert och författare, Katarina L Gidlund, Professor i informatik och forskningsledare för Forum för digitalisering (FODI), Anders Lindh, tidigare Chef för Center Of Digital Excellence på Sandvik, och Ann-Therese Enarsson, VD på tankesmedjan Futurion. Moderator: Joakim Jansson, DigJourney.

11.30-12.15: Digitala visionen - vart är vi på väg i verksamhetens digitalisering?

Föreläsningar av David Ståhlberg, som är Digital rådgivare, Amer Mohammed, som är ny direktör för enheten Digital på Coop och Carl Heath, som är Utbildningsdirektör på RISE, Research Institutes of Sweden. Moderator: Joakim Jansson, DigJourney.

14.00-15.00: Case - hur digital transformation skalas upp och accelererar

Case av Annelie Nässén, som till alldeles nyligen satt i koncernledningen på SAS som ansvarig för SAS försäljning och marknadsföring, och Johan Schauman som är chef digitala samarbeten på Skatteverket. Moderator: Lars Alm, DigJourney.

15.30-16.10: Från Koordinationsfasen till Accelerationsfasen - vad behöver du göra. En konkret modell för att lyckas.

Lars Alm, på DigJourney, presenterar hur metodiken Digital Maturity Matrix hjälper dig att ta nästa steg i transformationen, och Anders Nilsson, som är digitaliseringsexpert med fokus på innovation, kommer att prata om hur innovation skapas och hur det lägger grunden till acceleration. Moderator: Joakim Jansson, DigJourney.

16.15-16.55: Hur du organiserar och leder digital transformation in i framtiden

Caroline Sahlborn Stiernstedt, som är ordförande för Stiftelsen Ekskäret och rådgivare i organisationsförändring samtalar med Kent Persson, Samhällspolitisk chef för Heimstaden bjuder på insikter vad gäller den nya tidens ledarskap. Moderator: Johan Forsberg, DigJourney.

Gå till Internetdagarna för mer information och anmälan.