Skrivet av Joakim Jansson den 18 december 2017

DigJourney tillsammans med Ramböll och RISE vinner upphandling med Regeringskansliet

Det finns tillfällen då man är extra stolt. När vi på DigJourney ges ett förtroende som på riktigt kan göra skillnad är ett sådant tillfälle.

Det finns tillfällen då man är extra stolt. När vi på DigJourney ges ett förtroende som på riktigt kan göra skillnad är ett sådant tillfälle. Vi har haft förmånen att få uppleva det några gånger och det känns alltid fantastiskt när vi får den möjligheten. Nu har det skett igen och det sker med Regeringskansliet, en uppdragsgivare som vi knappt vågade drömma om då vi kastade loss DigJourney-skutan för 1,5 år sedan. Vi på DigJourney har tillsammans med Ramböll Management Consulting och RISE vunnit ett ramavtal gällande Digitalisering i samhället och vi är väldigt glada för att Ramböll ville att vi skulle vara en del av konstellationen.

När vi startade DigJourney var ett av de viktigaste skälen att kunna bidra med kunskap, vilja och kraft för att få alla de positiva delarna med digitaliseringen att kunna realiseras, snarare än de hot som den tyvärr också bär med sig. Ett sätt att göra det är att inspirera ledare och organisationer som vi gör via  bok och via föreläsningar och workshops, ett annat är att bringa systematik och struktur i denna komplexa materia vilket vi bland annat gör via vår metodik Digital Maturity Matrix. Till syvende och sist vill vi ingjuta mod till förändring och skapa förmågor som gör att transformationen både blir görlig och lyckosam. När det sker, då har vi lyckats!

Därför är det så alldeles särskilt roligt att få möjligheten att kunna bidra till att Sverige förhoppningsvis kan börja ta kliven tillbaka upp på digitaliseringsstegen och ta Sverige mot visionen att vara det land som bäst ta tillvara på digitaliseringen. Ett Sverige där digitaliseringen skapar reell och hållbar nytta för dess medborgare och för samhället som helhet.

Återigen tack för förtroendet! Vi ser mycket fram emot samarbetet både med Ramböll och RISE samt med Regeringskansliet.

Kontakta Joakim Jansson

Nyfiken på att samarbeta?

Låt oss digitalisera samhället hållbart!

Kontakta Joakim