Johan Holmström

Strateg och ansvarig för säkerhets- och installationsbranschen med bakgrund som entreprenör

Johan Holmström

Johans bakgrund som entreprenör med fokus på digitalisering inom säkerhetsbranschen ger honom en unik möjlighet att stötta branschens digitala omställning.

Johan Holmström har en omfattande erfarenhet som entreprenör inom teknik och företagsutveckling, vilket har gjort honom till en framstående ledare inom branschen. Senast som VP Growth Initiatives på AddSecure ledde han företagets tillväxtstrategier, och 1999 grundade han Dualtech IT. Johan specialiserade sig på att utveckla digitala tjänster och abonnemangsbaserade erbjudanden med ett särskilt fokus på internationell försäljning.

Johan började sin karriär som byggarbetsledare på Skanska. Inte långt därefter startade han sitt första företag, JH Kassa Konsult, med försäljning av butikssystem. Johan bytte snart bana till att arbeta som konsult för ett företag som utvecklade bland annat GPS-baserade fordonsövervakningssystem. Dessa tidiga erfarenheter bidrog till hans breda kunskap inom teknik, försäljning och företagsutveckling.

Tillsammans med sin kompanjon Anders, grundade Johan Dualtech IT, där de blev ledande inom kritisk kommunikation för säkerhetsinstallationer och IoT i Europa. Genom sin framgångsrika ledning och innovation, nådde företaget en stark ställning på marknaden   med kunder  över hela Europa. Tillsammans med tio av de ledande aktörerna i säkerhetsbranschen, arbetade Johan för att främja industrins transformation. När Johan och hans kompanjon sålde Dualtech häromåret var de ledande i Europa inom kritisk kommunikation för säkerhetsinstallationer och IoT och hade kunder i hela Europa samt medarbetare i Göteborg, Frankrike och Spanien.

Johan strävar efter fortsatt utveckling som person och ledare och ser fram emot att möta nya utmaningar nu som en del av DigJourney. Med en stark vilja att växa och lära sig, är Johan alltid redo att utforska nya möjligheter.

Sin fritid tillbringar Johan gärna med sin familj och han håller sig aktiv med regelbunden träning, både fysiskt och mentalt, bland annat genom yoga.

Roll: Entreprenörskap, Affärsutveckling, Styrelsearbete, Erbjudandeutveckling och Intäktsmodeller
Ort: Göteborg

Mail: johan.holmstrom@digjourney.com
Mobil: 076 310 0060
Linkedin

Ladda ner bild på Johan