Kurs

AIs påverkan på verksamhet och affär

Denna kurs riktar sig till dig som är företagsledare, affärsutvecklare eller beslutsfattare och vill öka din strategiska förståelse och få verktyg för att ta ledarskap över AI. Vi går igenom de senaste AI trenderna och hur de påverkar vårt samhälle och därmed din verksamhet och affär.

Till anmälan

Technology changes the world, but people make it magical

Mats Lewan

Kursledare är Mats Lewan, föreläsare, expert och futurist
Kursledare är Mats Lewan, föreläsare, expert och futurist

Ta ledarskap över AI

AI kommer att påverka vårt samhälle under lång tid framöver, men hur den påverkan ser ut är fortfarande osäkert på många sätt. Det vi tydligt ser, är att med AI som lok i den digitala utvecklingen ökar förändringstakten än mer och livslängden för erbjudanden, företag och affärsmodeller blir allt kortare.

Den här kursen ger dig ett strategiskt grepp om AI. Du får svar på hur verksamhetens affärsmodell påverkas. Du kommer att utmanas att stretcha dina tankar för att utforska framtida scenarier samtidigt som du lär dig konkreta metoder för att utforska hur din verksamhets affärsmodell påverkas av AI. Metoder som ger dig möjlighet att framtidssäkra din egen affärsmodell.

Du kommer att bli guidad genom ett par centrala frågeställningar, såsom:

  • Hur AI förändrar affärslandskapet och interaktion med kunder
  • Hur AI kan stärka affären genom att förbättra, förnya eller omvandla,
  • Hur AI kan öka verksamhetens förmåga och kapacitet,
  • Hur AI kan utveckla verksamhetens centrala affärsprocesser,
  • Hur du hittar den bästa balansen mellan människa och AI samt slår vakt om viktig mänsklig kompetens för framtiden,
  • Hur du hanterar risker och svagheter med AI.

Plats

Distans via Zoom

Kursledare

Mats Lewan

Mats Lewan, expert och futurist

Mats Lewan är en framstående journalist, författare, internationell keynote speaker, framtidsforskare och forskningsanalytiker med fokus på samspelet mellan teknik och mänsklighet. Med över två decenniers erfarenhet som teknikreporter för ledande publikationer som  Ny Teknik och CBS CNET News, samt en civilingenjörsexamen i teknisk fysik från Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm, är Mats en respekterad thought leader inom områdena innovation, teknik och samhälle. Dessutom är han en skicklig moderator med ett brett intresseområde som sträcker sig över filosofi, ledarskap och psykologi.

Anna Hagensgård

Anna Hagensgård, facilitator

Anna Hagensgård, erfaren affärsutvecklare och lärandedesigner. Med sin passion för att skapa meningsfulla förändringar och en unik talang för att bygga relationer, kommer Anna att facilitera kursens fördjupande diskussioner och reflektioner.


Om DigJourneys utbildningar

Anna Hagensgård

Att leda AI-transformation, hur gör man?

Vår uppgift på DigJourney är att besvara två frågor. Hur transformerar vi bäst? Och hur kan den kunskapen bäst skalas vidare?

Maila mig gärna

Vi erbjuder utbildning inom två kategorier

Certifieringsutbildningar i Ramverket för att leda digital (AI) transformation
Specifika kurser som stärker din omställningsförmåga

Om DigJourneys lärandelyft

Vi tror på att lärandet blir till när individer gör, diskuterar och reflekterar. Därför är våra kunskapslyft designade som en digital transformationsresa i praktiken med deltagaren och dennes verksamhet i förarsätet. Vi kombinerar teori, praktik, diskussion och reflektion.

Genom att själva uppleva en resa med dess utvecklingsfaserna tror vi att deltagaren blir stärkt i sin ledarroll. Vi tycker det är viktigt att "Leva som vi lär".

Alla våra kunskapslyft utgår från vedertagen lärande pedagogik, vår egenutvecklade metodik Digital Maturity Matrix och Transformationsprocess. Som ytterligare stöd erbjuds även vår digitala kunskapsdatabas och våra digitala verktyg.

Vi tror också på att det skapas magi när varje deltagare delar sin kunskap och erfarenhet i kombination med vår. Därför avsätter vi stort utrymme för diskussion och reflektion som skapar förståelse och insikter för arbete på hemmaplan.