Publicerat den 18 september 2020

Utbildningssatsning i digital transformation riktat mot 1 200 ledare i bibliotekssektorn

Nu gör bibliotekssektorn sin bredaste utbildningssatsning hittills på att stärka sektorns 1 200 ledare i att leda de lokala folkbibliotekens digitala transformation. Den omfattande e-learningutbildningen "Att leda bibliotekens digitala transformation" produceras av DigJourney på uppdrag av myndigheten och Sveriges nationalbibliotek Kungliga biblioteket.


Spela Introvideo till kurspaketet Att leda bibliotekens digitala transformation Introvideo till kurspaketet Att leda bibliotekens digitala transformation
Introvideo till kurspaketet Att leda bibliotekens digitala transformation

En miljon svenskar lever i digitalt utanförskap idag i Sverige enligt Internetstiftelsen och i ett samhälle som blir alltmer digitaliserat finns en oerhört viktig uppgift i att minska detta utanförskap. En uppgift som Sveriges bibliotek har tagit sig an och där bibliotekens egen digitalisering är en viktig nyckel.

En nyckel i sin tur för att lyckas med med bibliotekens egen digitalisering är ledarskapet och Sveriges digitala strategi lyfter därför digital ledning som ett av fem övergripande mål.

-För att lyckas med digital transformation behöver ledningen leda transformationen och det är det vi vill uppnå med den här utbildningen, säger Marie Andervin på DigJourney som producerar utbildningen på uppdrag av Kungliga biblioteket.

Utbildningen som lanseras idag finns på Kungliga bibliotekets lärplattform Digiteket och är en ny typ av utbildning för plattformen.

Vi är väldigt stolta över den här satsningen som också ligger helt i linje med vår vision att demokratisera transformation.

Marie Andervin

Resultat: en fördubbling på 2 månader

Deltagarna i den faciliterade e-learningutbildningen skattade sig dubbelt högt på förmåga och verktyg efter att de genomfört utbildningen jämfört med innan.

En omfattande e-learningutbildning

Utbildningen består av
-Åtta olika moduler
-21 externa experter och ledare som gäster
-15 videor och 8 poddar
-Över 10 timmar audiovisuellt material

Kolla in e-learningutbildningen på Digiteket

Så här skriver Kungliga biblioteket om satsningen

Kursen passar framför allt den som har en arbetsledande roll inom biblioteksbranschen, men alla som arbetar vid ett bibliotek har glädje av innehållet, säger Kerstin Olsson, projektledare.

Läs hela artikeln på KB.se
DigJourney stärker sitt erbjudande för digitala transformationer och storsatsar på offentlig sektor

DigJourney storsatsar på offentlig sektor

DigJourney har en stark efterfrågan på sina tjänster inom hållbar digital transformation från offentlig sektor. Nu växlar vi upp vår satsning på offentlig sektor.

Läs mer om satsningen
Över 250 certifierade  i DigJourneys ramverk

Över 250 certifierade i DigJourneys ramverk

DigJourneys ramverk för digital transformation, Digital Transformation Framework, ger en stabil grund att stå på för förändringsledare.

Läs mer om våra utbildningar

Behöver ni också stärka er kompetens inom digital transformation?

Vi har öppna och skräddarsydda utbildningar i olika format: fysiskt, online och e-learning. Ta kontakt med oss så diskuterar vi vad som passar er!

Kontakta oss