Skrivet av Marie Andervin den 30 maj 2023

DigJourney erbjuder ny kurs som låter dig upptäcka den Generativa AI-världen med Paulina Modlitba

Vi är i början av en ny teknologisk era och hur AI, specifikt den generativa AI, kommer att påverka oss vet vi lite om. Vi har lagt några pusselbitar och tror oss veta hur pusslet ska bli när det är klart. I en tidig utvecklingsfas är det viktigt att utforska, testa och börja göra. För det är först i görandet som du och jag förstår teknologins kraft, fördelar och nackdelar. På DigJourney letar vi ständigt efter olika sätt att lära oss, testa och vi insåg snabbt att vi saknade en crash-course som kan ge oss en kickstart in många nya AI verktyg. Det är därför vi nu lanserar denna höginteraktiva och utmanande kurs med Paulina Modlitba.

Om kursen

Datum och tider

  • halvdag 1: 24 augusti kl. 09:00 - 12:00
  • halvdag 2: 31 augusti kl. 08:30 - 12:30
  • Planera för egen studietid ca 1-2 timmar mellan tillfällena

Plats

Distanskurs via Zoom

Språk

Svenska

Anmälan och läs mer om kursen via denna länk

Generativ AI har revolutionerat den digitala världen genom att skapa originellt och unikt innehåll inom olika områden som text, bilder, musik, ljud och video. I den här kursen, ledd av teknik- och innovationsledaren Paulina Modlitba, kommer du att få en introduktion till generativ AI och lära dig hur du kan dra nytta av dess fulla potential för att förstärka din effektivitet och kreativitet med hjälp av din framtida AI-assistent.

Traditionell AI är utformade för att utföra specifika uppgifter, till exempel bildigenkänning eller textöversättning. Men med generativ AI strävar vi efter att skapa nytt innehåll som tidigare inte existerat, vilket öppnar upp en värld av möjligheter för dig som vill vara en early adopter inom denna spännande teknik.

Under kursens gång kommer du att praktiskt utforska och hantera olika generativa AI-tjänster. Med hjälp av expertinsikter, konkreta exempel och övningar kommer du att få kunskap och färdigheter om hur du kan använda AI för att assistera dig i olika delar av din digitala transformationsresa. Oavsett om du vill planera och exekvera din verksamhets transformation eller använda generativ AI för att stärka din förmåga att producera innehåll, kommer denna kurs att ge dig de verktyg du behöver.

Förstärk din komptens med AI. Bli mer effektiv, få nya perspektiv, stärk din förmåga att producera innehåll, få din egna assistent ... Låt AI ge dig superkrafter"

Marie Andervin

En av de mest välkända AI-modellerna som används för generativ AI är ChatGPT. Med ChatGPT kan du skapa kreativa texter, ha naturliga konversationer och få hjälp med olika uppgifter. Men ChatGPT är inte ensam på marknaden. Under kursen kommer du att få utforska andra spännande verktyg och modeller såsom Runway 1, Midjourney, Dall-E, Adobe Firefly och Google Bard. Dessa verktyg erbjuder olika förmågor och kan användas för att skapa allt från bilder och musik till avancerade textgenereringar.

I denna kurs samverkan vi med Paulina Modlitba, en erkänd thought leader inom teknik och innovation i Sverige. Med sin passion för att möta samhällets utmaningar har hon byggt upp en imponerande erfarenhet inom området. Hon har studerat och forskat vid både KTH och MIT, där hon fokuserade på områden som robot-människa-interaktion, maskininlärning och teknik för personer inom autismspektrumet. Dessutom har hon varit involverad i många framstående företag och projekt, där hon har arbetat med digital produktutveckling, marknadsföring och strategi.

Fler insikter

AI kan hjälpa oss att ”think outside the brain”, och därmed hjälpa oss att nå klimatmålen

Vi står inför en av vår tids största utmaningar — klimatförändringarna. För att nå vårt mål om klimatneutrala städer 2030 behöver vi öka takten på omställningen, och för att göra det måste vi öka effekten av städernas omställningsteam genom att öka deras kapacitet. Men det är inte enkelt att veta vilka roller som krävs för att nå största möjliga impact. Det är, för att uttrycka sig milt, väldigt komplext. Så vi bestämde oss för att prova något nytt — att använda AI-teknik för att definiera omställningsteamens förmågor och förhoppningsvis identifiera nya, spännande yrkesroller som kan göra en verklig skillnad
Läs mer

Så hjälpte ChatGPT oss att fatta de viktigaste besluten under vårt ägarmöte

Idag använde vi Assistant från OpenAI som en digital deltagare vid vårt ägarmöte. Assistant hjälpte oss att ställa frågor inför viktiga beslut och gav oss snabba och välgrundade svar. Vi är mycket nöjda med resultatet och kommer definitivt att använda Assistant i framtiden.
Läs mer

25 maj är det dags workshop om samarbetsbaserad AI för effektivt, strategiskt beslutsfattande.

AI, AI och AI... varje dag möter vi AI. I samtal, i media, i nyhetsbrev och såklart i mitt vardagliga testandet av olika AI-tjänster. Förändringsvågen AI och specifikt ChatGPT har fått en exponentiell tillväxt och redan efter någon månad kunde vi, DigJourney, se hur tjänsten direkt påverkar olika delar av vårt samhälle, yrkesroller och individers beteenden.
Läs mer